Nikada nećeš hodati sama

Adrijana Prskalo

02/10/2024


Почитувани навивачи на Liverpool FC и членови на фан клубот,

Нашата пријателка од Мостар , Адријана Прскало го промовираше и своето второ дело " Nikada nećeš hodati sama".

Овој пат се работи за сликовница која обработува тема за девојче од рана и предшколска возраст која го сака фудбалот.

Во прилог текстот од Адријана...



Slikovnica govori o djevojčici predškolske i rane školske dobi koja je voljela nogomet. Obzirom da nije mogla igrati nogomet jer nije postojao ženski nogomet u sredini u kojoj je odrasla, nastavila ga je pratiti i sanjati o tome da će jednog dana otići na utakmicu voljenog kluba – Liverpoola. Zbog tog svog izbora prolazi strašne osude od djevojčica, pa i dječaka svoje dobi, zbog stereotipa da je nogomet sport predodređen samo za muškarce.


Na putu ka ostvarenju svojih snova nailazi na ogromnu podršku roditelja koji joj uspijevaju pomoći da "pobjedi" sve to ružno oko sebe i uspije u ostvarenju svojih snova, iako joj je okolina uporno rušila snove jer eto voljela je loptu, a ne lutke kao sve druge „normalne" djevojčice.


Slikovnica nudi jednu predivnu i poučnu priču o odrastanju i razvoju samopouzdanja, i također uz djevojčicu, prati priču njezinog najboljeg prijatelja, koji je volio ples pa je također prolazio slične osude jer eto ples nije „muški" hobi, ali je i on uspio u ostvarenju svojih snova.


Iako sam bila uvjerena da neću više ništa pisati, ovo je bio moj dug prema svim djevojčicama koje prolaze bilo kakvu vrstu izrugivanja ili osude zbog toga što igraju ili vole nogomet, jer sam ih ja prolazila tako da je slikovnica zapravo stvarna autobiografska priča sa sretnim završetkom.

Djevojčice, ali i dječaci moraju znati da snove treba sanjati i da se oni mogu ostvariti bez obzira kako "čudni" bili okolini u kojoj odrastaju. Ja sam ih sanjala, i evo došla do toga da je ovo moja druga knjiga o nogometu/Liverpoolu.



Промоцијата на сликовницата беше во Мостар а сите заинтересирани може да ја контактираат Адријана преку социјалните мрежи за тоа како да ја имаат во својата колекција

YNWA!