Carabao Cup - LFC vs CFC

Охрид Ве Викат! - Навивачки караван

25/02/2024


 

Навивачкиот караван за оваа сезона продолжи во Охрид за финалето на лига купот помеѓу Liverpool и Chelsea.

Овај пат домаќините се надминаа и организираја незаборавен викенд во прекрасниот Охрид !

Собирот за многумина започна уште во Петок а продолжи и до Понеделник...

Покрај натпреварот и финалето , главен акцент беше ставен и на хуманитарниот аспект во кој беа направени маици со посвета за менаџерот на Liverpool FC кој ја има последната сезона во клубот а парите од продажбата на маиците се наменети за помош на граѓанин од Охрид.

На настанот кој е дел од навивачкиот караван присуствуваја околу 180 фанови на Liverpool од Скопје, Охрид, Струга, Прилеп, Битола, Пробиштип , Штип и други места.

Натпреварот се следеше во Кадмо Бар во Охрид каде и предходно имавме собир за финалето на лигата на шампиони против Totenham во 2019та година.

Liverpool Fc го освои својот прв трофеј во оваа сезона а сезоната за нас продолжува веќе во Сабота во натпревар од Премиер Лигата против Nottingham и наредниот караван во Битола каде овој пат ќе имаме гости и од Словенија , Унгарија и Србија.

До наредна дружба ..... YNWA !

YNWA!!