Nottingham - Liverpool

OLSC Macedonia - OLSC Serbia - OLSC Slovenia - OLSC Hungary

02/03/2024


2 Март 2024 година и уште еден одличен собир во Dirty Old Town во Битола на кој покрај домаќинот OLSC Macedonia беа присутни и OLSC Slovenia, OLSC Serbia и OLSC Hungary.

Самиот натпревар донесе драма и се реши во последната минута но дружењето на фановите ќе се памети долго време.

Во DOT покрај гостите од други држави имаше и наши членови од Скопје, Охрид , Прилеп, Штип и Велес.

Беше направена и промоција на две песни од Унгарскиот бенд Just Showband !

Поканата е отворена за сите оние кои сакаат да бидат дел од оваа приказна.


Претседателот на OLSC Macedonia Томе Влашевски додели благодарници за представниците на фан клубовите од OLSC Hungary - Istvan P. Takacs, OLSC Serbia - Nikola Budic и OLSC Slovenia - Serif Botonjic.


Дружбата во Битола беше неколку денови , покрај другото нашите пријатели имаа можност да се дружат и со ракометните репрезентативци на Словенија кои играат за Пелистер Битола.

YNWA !
facebook: OLSC Macedonia

facebook: Dirty Old Town - Bitola

web: OLSC Macedonia

facebook: OLSC Serbia

facebook: OLSC Slovenia

facebook: OLSC Hungary

JUST SHOWBAND - YOUTUBE