Ден на планетата земја

ЕКО Акција во Битола

21/04/2024


 

22 Април е Ден на планетата земја.

По тој повод на 21 Април беше организирана еко акција во која учествуваја наши членови заедно со членови на мото клубот MK Konzuli од Битола, Offroad Club Pelister Bitola и академијата за програмирање Skill:UP а имаше и логистика и од ЈП-ja Комуналец и Водовод Битола.

Акцијата за расчистување и покрај врнежливото време започна во Недела во 08:00 часот во месноста БИЛБИЛ Камен крај Битола.

Природата во овој дел е прекрасна но е крајно лошо загадена со шут и ѓубре.

Во иднина ги повикуваме сите оние на кои тоа им пречи да се приклучат на вакви акции и малку од малку да ја вратиме околината во нормала.


facebook: Offroad Club Pelister Bitola

facebook: MK Konzuli

facebook: Dirty Old Town - Liverpool Bitola

facebook: Skill:UP

facebook: OLSC Macedonia

YNWA!